torsdag 12. april 2012

Vidar Gran inspirerte oss alle


Vidar Gran går igang med bildevisninga si; "Et år - 12 mnd - 120 bilder".
Foto: Lars Ole Røed

Gjennom "et år - 12 mnd - 120 bilder" bragte Vidar Gran fra Vennesla film- og naturfotoklubb de nærmere 40 fremmøtte inn i den virkelige verdenen som fotografer gjerne opplever. Du ser for deg motiver og temaer, pakker utstyret og trasker ut i naturen. Der møtes du av noe helt annet enn forventet...

Alle foto: Lars Ole Røed




Med et fotografi fra nyttårsnatta 2009/10, med stor fullmåne over vinterlandskapet, bragte Vidar oss alle ut i naturen og hans fotografiske opplevelser gjennom et helt år. En inspirerende opplevelse der vi alle lot oss fascinere av Vidars innlevelse når han fortalte om hvert eneste fotografi, hver eneste hendelse, om vårsol, sommervarme, høstens tåke og vinterens kulde, farger, lys, og opplevelser med både dyr, fugl, vekster og mennesker.




Motlys er spennende å jobbe med - her fra februar måned Foto: Lars Ole Røed




Vi ble også bragt med til USA, og til hjorteparken ved København, alt fortalt med stor iver og med humoristiske innslag på lun venndølsk. Vi koste oss virkelig, og fikk også mange gode tips til bl.a. dobbeleksponeringer og annen fototeknikk. Gjennom Vidars måte å få frem "en fotografs hverdag" på, kjente vi oss alle igjen. Du går ut med et mål for øyet, men kommer hjem med noe helt annet på bildebrikka. Du tenker deg til et bestemt sted ute i naturen, men oppdager noe bak neste sving, og vandrer videre. Tanken om elg kan fort gi bilder av myggsvermer som danser i motlys istedet. Hvem har ikke opplevd det?

Tusen takk til Vidar for en lun og nær opplevelse, som fotomessig endte ei desembernatt ved et furutre...



Magisk desembernatt Foto: Lars Ole Røed



Under medlemsmøtet fikk vi også storfint besøk av lederen for BioFoto Rogaland; Arnfinn Nilsen. Arnfinn informerte oss om landsmøtet i BioFoto, som finner sted 25. - 28. mai på Preikestolen Fjellstue. Det er fortsatt mulig å bli med på landsmøtet, som har et innhold passende for både barn og voksne. Hvorfor ikke legge familiens pinsetur dit? Der planlegges både busstur til Jæren og båttur på Lysefjorden, workshops, sosiale tilstelninger og annen moro. Klikk HER og meld deg på.



Arnfinn Nilsen, leder av BioFoto Rogaland, inviterer til landsmøte Foto: Lars Ole Røed

Rundt førti BioFotinger og gjester hadde funnet veien til medlemøtet denne kvelden Foto: Lars Ole Røed



Fra styret ble det informert om vårens videre aktiviteter, bl.a. om Nasjonal Fotovandring 12. mai i Kristiansand, arrangert av Japan Photo, som vi er den utvalgte og samarbeidende fotoklubb med. Se HER

Videre vil de antatte fotografiene ifm. vårt samarbeidsprosjekt med kunstner Yvonne Ranestad; "Vannets reise - fra kilden til havet" og delkonkurransen "Vann i vinterform" bli presentert under mai-møtet tirsdag 8. mai. 18 fotografier av 11 fotografer ble antatt etter nitidig juryering av 141 bilder innsendt av 16 fotografer.

Pausene er alltid sosialt gode i lokallaget vårt, og så også denne medlemskvelden. Tores eplekake og Brits boller gikk ned på høykant sammen med kaffe, brus og livlige samtaler medlemmene og gjestene imellom. Trivselsfaktoren er høy!



Pausekaffe med boller og eplekake smaker godt Foto: Lars Ole Røed

Praten går livlig i pausen Foto: Lars Ole Røed

Foto: Lars Ole Røed

Snart tid for "Månedens Foto". Foto: Lars Ole Røed



Månedens foto, med temaet tåke, ble denne gang presentert av Anne-Lise. Det kom inn 14 varierte og spennende bilder til vår interne fotokonkurranse, og bildene ble presentert både for poenggivning og bildekritikk. Hvilke tre på topp-bilder som senere blir presentert her i bloggen vår, gjenstår å se når våre trofaste "tellere"; Liv Anette og Brit" har resultatet klart. Til mai-møtet er temaet "Fritt motiv", og innsendelsesfristen av et fotografi til manedensfoto@gmail.com - med lengste bredde 1280 pixler er satt til "innen midnatt søndag 6. mai".


Bildene fra medlemskvelden er denne gang tatt av Lars Ole Røed, som på strak arm tok utfordringa med å dokumentere kvelden!


Tusen takk for nok en minnerik medlemskveld i BioFoto Sørlandet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar